Avoinna sopimuksen mukaan. Soita 050 355 7743

Passikuvaus

Passikuvaukseen ei tarvitse varata aikaa, mutta varmuuden vuoksi kannattaa tulostaan ilmoittaa etukäteen, että kuvaaja on varmasti paikalla. Passikuvaus kestää noin 10 minuuttia ja kuvat saa tarvittaessa heti käteen tai liitettynä poliisin passikuvajärjestelmään.

Passiin tarkoitetut kuvat:

Sääntöjen mukaisesti passikuva on oltava kuvattu suoraan edestä siten, että pää on aivan suorassa kameraa kohti. Ilmeen on oltava neutraali. Vaikka silmälasit ovat sallittu, yhä useampi otos lasineen hylätään poliisin toimesta, jonka vuoksi kuvaamme nykyään ilman laseja. Vaatteilla ei ole merkitystä.
Uutena asiana, on vuoden 2021 aikana ilmennyt poliisista saapuneita valituksia otsatukan tyylistä. Otsatukka pitää nykyään olla kammattu niin, että kulmakarvat näkyvät kokonaisuudessaan.

HUOM! Valokuvaamolla ei ole käytössä passikuva-arkistoa.
Poliisi säilyttää passikuvan sen voimassa-olon ajan (6kk).
Sen sijaan, meiltä voi kysyä uudelleen tiedoksi oma kuva-tunnus, mikäli tämä on hukassa. Muissa tapauksissa pyydetään asiakasta uudelleen kuvaan. Mikäli kuvaushetkessä on epäselvää mihin tarkoituksiin passikuvaa tarvitaan, suosittelemme paperikuvien lunastusta, tulevaa käyttöä varten. Poliisi ei lähetä passikuvia takaisin asiakkaalle muuta käyttöä varten.

Nykyään passikuva pitää valmistaa eri lailla eri tarkoituksiin; perus passihakemukseen on käytössä kuva-tunnus, mutta tämä ei kelpaa erikoislupiin. Ajokorttia varten on toistaiseksi käytössä paperikuvia, mutta jos asiakas aikoo hakea viisumia, on otettava selville kyseisen valtion kuvasäännöstä. Eri valtiot määrävät itse kuvan koko ja sävy. Näin ollen, suomen viranomasia varten hankittu paperipassikuva ei kelpaa kaikille maailman valtioille, koska koko ja sävy saattaa olla siihen käyttöön väärät. Valokuvaaja ei voi tiedä asiakkaan passikuvatarpeesta, jonka vuoksi asiakas pitää itse kertoa niistä kuvauskäynnillä.

passikuvat netti

Kuvasarjayhdistelmät saatavana on:

Perinteinen passikuvaus, kuvan lisäys poliisin lupajärjestelmään, asiakkaalle kuvatunnusviesti kännykälle tai paperikuittituloste hintaan 20e
Kuvatunnusten lisäksi, samat kuvat myös paperimuodossa (6 kpl passikokoisia henkilökuvia) +5e


Perinteinen passikuvaus ja 6 kpl passikuvia paperimuodossa esim. ajokorttihakemusta varten hintaan 20e
Paperikuvien lisäksi, saman passikuvan lisäys poliisin lupajärjestelmään, asiakkaalle kuvatunnusviesti kännykälle tai paperikuittituloste +5e


Digitaalinen passikuvua, rajaus sama kuin lupajärjestelmään menevät passikuvat, asiakkaan sähköpostiin hintaan 25e


Passikuvaus, sekä kuvat tietyn viisumimaan ohjeiden mukaan valmistettuna hintaan 25e
Huom! Asiakkaan pitää toimittaa kyseisen viisumimaan kuvaohjeet valokuvaajalle valmistusta varten.


Meillä on käytössä viranomaisten sähköinen passikuvavälitys. Virallinen passikuva on voimassa 6kk

Muu henkilökuvaus http://fotoneiti.fi/fi/palvelut/matrikkelikuvaus .